Sunday 31 May 2009

Cinema² - Angels & Demons (Illuminati)



από τον Nyxterida

Το προηγούμενο Σάββατο λοιπόν ύστερα απο ένα τηλεφώνημα της Kim πείστηκα να πάω μετά απο πολύ καιρό σινεμά καθώς το θεωρώ κοροιδία στις δύσκολες μέρες που αναγκαζόμαστε να ζούμε λόγω της δεξιάς που μας κυβερνάει( ) να διαθέσω 9 euro μόνο για το εισιτήριο

Πήγα λοιπόν με την Kim και με τους κουμπάρους μας(1500 euro μόνο ο στολισμός της εκκλησίας,για να μην μας περάσετε και για γύφτους δηλαδή )στην προβολή των 18:00 καθώς είχαμε και όνειρα να πάμε μετά να απολαύσουμε την ήττα του Νορβηγού και τον θρίαμβο του Saki στην tv( ). Δεν σας κρύβω οτι δεν ήμουν και πολύ ενθουσιασμένος με την επιλογή της ταινίας γιατί το"Κώδικας Ντα Βίντσι"ενώ μου άρεσε αρκετά το όλο σκηνοθετικοερμηνευτικό αποτέλεσμα μου έπεσε κάπως"βαρύ"(να φανταστείτε συγκριτικά με το πως μου έπεσε,η Έλλη είναι πούπουλο )

Πάμε λοιπόν και ενώ στην αρχή η αίθουσα ήταν περίπου άδεια ως τα πρώτα 5 λεπτά της ταινίας είχε γεμίσει(τι στο διάολο; Ρίχνουν τις τιμές 5 λεπτά πρίν την προβολή και μπαίνουν όλοι μέσα; )

Και πάμε τώρα στα σχόλια μου για την ταινία.Το σενάριο απο την αρχή εώς το τέλος είναι τόσο καλά δομημένο και παρουσιάζεται στον θεατή με τέτοιο τρόπο ώστε να μην νοιώθει σαν μαλάκας όπως συνέβαινε στον Κώδικα σε όσους δεν είχαν ιδέα απο το βιβλίο.Έχει να κάνει με την εκλογή του νέου Πάπα στο Βατικανό επειδή ο παλιός πήγε να συναντήσει τον Δημιουργό του(εντελώς σαφρακιασμένος,σιχάθηκα έτσι όπως τον έβλεπα στο φέρετρο )και κατά την διάρκεια όλων αυτών των εξελίξεων γίνονται μια σειρά απο φόνοι τους οποίους πρέπει να αποτρέψει ο Tom Hanks ως τα μεσάνυχτα παρέα με μια επιστήμονα καθώς και να βρούν και μια φόρμουλα η οποία είναι ικανή να ανατινάξει όλη την περιοχή.
Απίστευτη αγωνία απο τον πρώτο φόνο εώς και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ταινίας(έχει σημασία γι'αυτό και το τόνισα ρε χαζά )και πολύ καλές ερμηνείες με τον Tom Hanks να δίνει ρέστα βέβαια.Χαρακτηριστικό όσον αφορά εμένα είναι το γεγονός οτι ενώ σχεδόν σε όλες τις ταινίες στο cinema μετά απο την πρώτη ώρα ψάχνω να βρώ την πόρτα για να πάω για τσιγάρο (Drum σκληρό άσπρο ) δεν το σκέφτηκα καθόλου και μετά απο το τέλος βγήκα μαζί με τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς που με περιτριγυρίζανε έξω

Με λίγα λόγια είνα 140 λεπτά τα οποία δεν σας αφήσουν ΛΕΠΤΟ σε ησυχία και θα είστε με ένα evian στο χέρι
Όσοι δεν το έχουν δεί να πάνε κατευθείαν





9/10



από τον Roudi

Η δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου του Νταν Μρπάουν είναι γεγονός.
Μετά τον πολυσυζητημένο Ντα Βίντσι, οι «Πεφωτισμένοι» έρχονται για να συνεχίσουν
Την κινηματογραφική επιτυχία. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Tom Hanks, που όσο και να μην τον χωνεύω να παραδεχτώ ότι έπαιξε αρκετά καλά.

Πλοκή: Ο αιφνίδιος θάνατος του Πάπα, τέσσερεις απαγωγές και η κλοπή ποσότητας αντιύλης έχουν οδηγήσει το Βατικανό στα πρόθυρα κατάρρευσης. Για τα γεγονότα αυτά κατηγορούνται οι «Πεφωτισμένοι». Μια ομάδα επιστημόνων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην επιστημονική αλήθεια, οι οποίοι επιστρέφουν στο Βατικανό για να πάρουν την εκδίκηση τους.


Μη έχοντας διαβάσει το βιβλίο δεν μπορώ να βαθμολογήσω το κατά πόσο καλά κατάφεραν να αποτυπώσουν τα γραφόμενα του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. Σαν ταινία όμως είναι μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν αυτή τη περίοδο. Το καλογραμμένο σενάριο και η σκηνοθεσία δεν σε αφήνουν να βαρεθείς ούτε μία στιγμή. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να καταλογίσω είναι η εναρκτήρια σκηνή στην οποία προσπαθεί να εξηγήσει την αντιύλη.

9/10



2 comments:

p@cos said...

ONTWS ARKETA KALH TAINIA AKSIZEI KAPOIOS NA TH DEI!

Black_juice said...

Me peisate na paw na ti dw...


Rida vre poulaki mou mexri kai stous Pefwtismenous kataferes na ta xwseis stin deksia? :nteni: