Sunday 24 May 2009

Anna Vissi Live - Royal Festival Hall



Ναι, ήμουν κι εγω εκεί!!! Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις με το έτερόν μου ήμισυ, που δεν της αρέσει να την αφήνουν μόνη τα Σαββατόβραδα, ανηφόρισα μεχρι το South Bank και βρέθηκα κι εγώ στο Royal Festival Hall μαζί με ένα πλήθος Ελληνων,Κυπρίων και αλλοεθνών (νομίζω άκουσα και κάτι που έμοιαζε με Βουλγάρικα από κάποια παρέα που περίμενε μαζι μου...) για να ακούσω, να απολαύσω και να μαγευτώ από την Άννα Βίσση!!!




Γενική άποψη όσων περίμεναν...




Το stand με τα t-shirts και τα CD




Εντός του Royal Festival Hall


Το show άρχισε λίγο πριν τις 8 με το πλήθος μέσα στο Royal Festival Hall να φωνάζει 'Άννα, ζούμε για να σ'ακούμε!'

Η εισαγωγή του 'Απαγορευμένο' άρχισε να παίζει, το κοινό ξεσάλωσε και η Άννα βγήκε στη σκηνή, εν μέσω προβολέων, φωτών και - εννοείται - χειροκροτημάτων!



Καθόμουν ακριβώς μπροστά από την ομάδα των τεχνικών του ήχου και των οπτικών εφέ και έβλεπα τον τυπά που ρύθμιζε το 'ΑΝΝΑ ΑΝΝΑ ΑΝΝΑ' και τα άλλα εφέ (που κάποια από αυτά χάθηκαν λόγω φωτισμού στο χώρο) που εμφανιζόντουσαν πίσω από την Άννα κατά τη διάρκεια της συναυλίας....

Βέβαια, όταν μιλάμε για την Άννα Βίσση, δεν περιμένεις να εντυπωσιαστείς από το φωτισμό και τις προβολές, αλλά από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΦΩΝΗ της!!!




Ήταν η δεύτερη φορά που είχαν την χαρά και την τύχη (και τα λεφτά εδώ που τα λέμε, μια που δεν τα μοίραζαν τα πενηντόλιρα στην είσοδο να βρούμε να πληρώσουμε χοχο) να δω την Άννα (η πρώτη ήταν το 2000 στο θρυλικό Fever) και νομίζω αυτή τη φορά απλά με άφησε απόλυτα εντυπωσιασμένο.

Ίσως είναι και η αγάπη που τρέφω στον τελευταίο της δίσκο 'Απαγορευμένο' και πραγματικά απόλαυσα όλα τα καινούργια τραγούδια που τραγούδησε.

Πολύ δυνατές στιγμές τα 'Απαγορευμένο', 'Ρίσκο', 'Ανακωχή', 'Το παρελθόν μου', 'Αλήτισσα ψυχή' και ο απόλυτος χαμός στο encore με το 'Στην πυρά' που απλά κατεδαφίστηκε το Royal Festival Hall!!!




Μας είπε και τα κλασικά παλιότερα τραγούδια της όπως τα 'Δώδεκα', 'Δε θέλω να ξέρεις', 'Όσο έχω φωνή', 'Με αγάπη από μένα για σένα'... Το κοινό απλά την αποθέωσε και δικαίως. Εγώ πολλές φορές απλά έμενα με το στόμα ανοιχτό με την ενέργεια, τη φωνή της και την ερμηνεία της πάνω στη σκηνή... Μιλάμε για μια απίστευτη μεταδοτικότητα που έτρεχε από τη σκηνή προς κάθε κατεύθυνση του Royal Festival Hall.... Κανείς δεν έμεινε χωρίς να νιώσει το μεγαλείο της Άννας χθες το βράδυ, είμαι σίγουρος γι'αυτό!




Να μεταφέρω τώρα κάποια άλλα πράγματα που σίγουρα θα θυμάμαι από τη χθεσινή βραδιά....

- Τις γκεσταπίτισες υπαλλήλους του RFH που στο πρώτο μέρος του προγράμματος χτενίζανε ολόκληρο το χώρο χωρίς σταματημό και μας φοβερίζαν με τους φακούς τους να κλείσουμε τις μηχανές μας, λες και φωτογραφίζαμε στρατόπεδα και θα διέρρεαν κυβερνητικά μυστικά.... Απίστευτα ενοχλητικές όλες τους και τους πάει απόλυτα το άσμα 'στην πυρά, στην πυρά με τις ξενέρωτες!!!' Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος μας άφησαν ήσυχους και βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και τα βιντεάκια μας ανενόχλητοι...

- Τον Ησαϊα Ματιάμπα στο ενδιάμεσο των δύο προγραμμάτων, που δεν τον είχα ξανακούσει live (ούτε και recorded, για να πω την αλήθεια χαχα) και με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις! Είπε και το 'Crazy' των Gnarls Barkley και είχε τρομερή ενέργεια στη σκηνή και φυσικά ευχαρίστησε την Άννα Βίσση που του έδωσε τη δυνατότητα να τραγουδήσει στο Λονδίνο σε έναν τοσο όμορφο χώρο.... Αλίμονο!

- Και τελευταίο άφησα τον Greg Ladanyi, τον παραγωγό του 'Απαγορευμένου' που παρόλο που η Άννα δεν τον ανέφερε στο τέλος που παρουσίαζε την ομάδα της, εκείνος ήταν στο κοντρόλ του ήχου όλη τη νύχτα. Πρόσεξα ότι έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον ήχο του 'Αλήτισσα ψυχή' όταν το τραγουδούσε η Άννα προς το τέλος της βραδιάς, μια που τον είδα να πειράζει τα κουμπιά μαζί με τον άλλο τυπά. Επίσης, καθ'ολη τη διαρκεια της βραδιάς γύριζε προς το κοινό και κοίταζε εντυπωσιασμένος το κέφι και την ενέργεια που μας μετέδιδε η Άννα... Έδειχνε πολύ χαρούμενος και έκπληκτος με ό,τι συνέβαινε με το κοινό χθες το βράδυ...

Να πω ότι οι φωτογραφίες μου δεν είναι ΑΑ ποιότητας, μια που δεν είχα την πιο κοντινή θέση στη σκηνή, αλλά τουλάχιστον ήταν κεντρική, οπότε είχα την Άννα σε καλή θέα καθ'όλη τη διάρκεια της συναυλίας.



Για το τέλος σας αφήνω με ένα βίντεο που ετοίμασα με τα κομμάτια της βραδιάς που αποθανάτισα με την κάμερά μου.... (όσα με αφήσανε οι γκεσταπίτισες πριν με ανακαλύψουν και ανεμίσουν απειλητικά τα χέρια τους προς την κατεύθυνσή μου σαν αφηνιασμένες αρκούδες)

6 comments:

Nyxteridas said...

Μπράβο Μιχάλη
Χαίρομαι που πέρασες τόσο καλά αν και δεν μου αρέσει τόσο αυτό που φοράει στο 2ο πρόγραμμα

:vent

ZZ said...

Άσε τα ενδυματολογικά βρε Ρίδα... και με μπουρνούζι να έβγαινε, ίδιος χαμός θα γινότανε
χχααχαχαχααα

VISSIONE said...

TI PAA3ENO AUTO NASAI T ALLO MOU MISO MIA KAI MONADIKH ANNA BISSH DENEIMOUNA APO TOUS TUXEROUS ALLA PISTEUO HTAN AMAGEUTIKA OPOS KA89E FORA GIA AUTOUS POU AGAPANE ANNA TA ENDUMATOLOGIKAI KAI TA EFFE APLA TELEIOPOIOUN THN EIKONA ALLA KAI ENA MIKROFONO GIA THN SUGKEKRIMENH ARKEI DEN 8ELEI TPT ALLO GIA NA SE PARASUREI

Anonymous said...

poli kalo reportaz...mpravo mixali.
auto pou foraei sto parelthon mou eleos :)
aeraki!

Anonymous said...

hi

Anonymous said...

mpravo mixali mou! xairomai k go pou perases kala! :)