Sunday 24 May 2009

Αποστολή στις Κάννες

Από τον Bill Kats


Μαγεία! Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό που έζησα την εβδομάδα που μας πέρασε στο ταξίδι μου στη Νότια Γαλλία. Συγκεκριμένα θα σας πω για την επίσκεψή μου στις Κάννες, όπου αυτή την περίοδο διοργανώνεται το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου (σήμερα είναι η τελευταία μέρα). Από την άφιξή μου κιόλας στην πόλη το κλίμα ήταν διαφορετικό, μύριζε διεθνές άρωμα χαχα!



Είχε φοβερή ζέστη, υπήρχε κόσμος παντού, τουρίστες, δημοσιογράφοι και όλων των ειδών άνθρωποι που έτρεχαν από ‘δω και από ‘κει. Η πόλη είναι μικρή και μπορεί κάποιος να την περπατήσει μέσα σε 2 ώρες. Στο κέντρο βρίσκεται το Palais des festivals et des congres όπου γίνονται οι προβολές των ταινιών (στην είσοδο στήνεται το περίφημο κόκκινο χαλί) ενώ η παραλιακή οδός ονομάζεται boulevard de la Croisette, μια πολύ όμορφη διαδρομή όπου υπάρχουν φοίνικες αριστερά και δεξιά της. Φυσικά υπάρχουν και τα περίφημα ξενοδοχεία όπου «συχνάζουν» διάσημοι άνθρωποι της showbiz και όχι μόνο.



Ήταν μεσημέρι και μετά τις πρώτες θετικότατες εντυπώσεις από το μέρος, ενημερώθηκα στο γραφείο τουρισμού για το πρόγραμμα του φεστιβάλ (κακώς δεν το ήξερα πιο πριν!) και ανακάλυψα πως το ίδιο βράδυ ήταν η προβολή της ταινίας “Los abrazos rotos (Broken Embraces)” του Pedro Almodovar με την Penelope Cruz στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την επομένη η ταινία «Inglourious Basterds” του Quentin Tarantino με τον Brad Pitt μεταξύ άλλων. Ένα χαμόγελο βγήκε από τα χείλη μου καθώς θα ήμουν εκεί για να δω από κοντά τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί μαζί με εκατοντάδες φωτογράφους, ρεπόρτερ και απλό κόσμο όπως εμένα.


Η βόλτα μου στη λεωφόρο που προανέφερα ήταν ένα οφθαλμόλουτρο: γύρω πανάκριβα αυτοκίνητα, ακριβά ξενοδοχεία με αφίσες από επικείμενες ταινίες, κόσμος, κάθε καρυδιάς καρύδι (χαχα) και φοινικόδεντρα να κάνουν σκιά σε ένα τόσο ζεστό περιβάλλον. Έξω από το ξενοδοχείο Martinez (ίσως το πιο γνωστό της πόλης) υπήρχε αρκετός κόσμος και φωτογράφοι, οπότε πλησίασα να ρωτήσω «ποιον περιμένουμε» και κανείς δεν ήξερε χα χα!!! Στο δρόμο έβλεπα αφίσες από άσημους ηθοποιούς, νέα παιδιά να διαφημίζουν τον εαυτό τους και να ζητούν ακρόαση. Οι λουόμενοι στην παραλία προσπαθούσαν να αποκτήσουν τροπικό μαύρισμα και μια συναυλία για το βράδυ ετοιμαζόταν λίγο πιο πέρα.


Η ώρα ήταν 4 το απόγευμα και μαζευόταν σιγά σιγά κόσμος μπροστά από την είσοδο του Palais, όπου ήδη ετοίμαζαν οι τεχνικοί το νέο κόκκινο χαλί (κάθε μέρα το αλλάζουν!). Εμείς βρισκόμασταν απέναντι, πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα και περιμέναμε καρτερικά να έρθει η ώρα (6.30 και μετά) ώστε να καταφθάσουν οι καλεσμένοι της ταινίας που άρχιζε στις 7.30. Τα σχόλια των φωτογράφων και του κόσμου που βρισκόταν εκεί ήταν αστεία και κάποιες φορές καυστικά. Διάφοροι μας μοίραζαν τοπικές εφημερίδες της ημέρας με τα τελευταία νέα (εγώ τις έβαζα για καπέλο προστασίας από το δυνατό ήλιο χα χα!). Μου θύμισε αναμονή συναυλίας το όλο σκηνικό και η ώρα είχε ήδη περάσει, οι πρώτοι καλεσμένοι καταφθάνουν. Οι φωτογραφικές αρχίζουν να λειτουργούν και εγώ κοιτώ αριστερά και δεξιά να δω κάποιο γνωστό. Πολλοί σχολίαζαν τις ενδυμασίες, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα αυτοκίνητα που έφερναν τον κόσμο στο κόκκινο χαλί. Ξαφνικά από μπροστά μας περνά μια κυρία πολύ ευγενική να χαιρετά όλο τον κόσμο. Δυσκολεύτηκα να την αναγνωρίσω αλλά μου είπαν ότι είναι η Cindy Crawford! Πολύ όμορφη… Αργότερα παρέλασαν από μπροστά μας αρκετοί και όλοι φυσικά περιμέναμε την Penelope και τον Almodovar. Μια κοπέλα από δίπλα μου ξαφνικά φωνάζει «Penelope!!!» και όλοι γυρίσαμε να δούμε, βρισκόταν στο αυτοκίνητο μπροστά μας και μας κοιτούσε από το παράθυρο!



Εγώ τα ‘χασα και δεν πρόλαβα να τραβήξω βίντεο αμέσως (γκρρ..) αλλά την είδα όταν βγήκε από το αυτοκίνητο, με τους φωτογράφους να φωνάζουν το όνομά της να γυρίσει και εμείς να προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια καλή λήψη!! Η γυναίκα έλαμπε με την παρουσία της και είναι πολύ όμορφη (όπως πάντα έλεγα, αλλά πολλοί δεν συμφωνούν μαζί μου…). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία… χεχε! Ανέβηκαν τα σκαλοπάτια με τους φωτογράφους να οργιάζουν και αργότερα όλο το καστ της ταινίας να ποζάρει έξω από την είσοδο του Palais λίγο πριν μπει μέσα για την προβολή της ταινίας. Η επιστροφή στο ξενοδοχείο με βρήκε με ένα χαμόγελο ικανοποίησης, αλλά πιστεύω θα μπορούσα να είχα ακόμη καλύτερο υλικό (κλαψ! χοχο).


Η επόμενη μέρα ήταν ακόμη «μεγαλύτερη» καθώς θα προβαλλόταν η νέα ταινία του Tarantino με Brad Pitt, Mike Myers και άλλους (φυσικά περιμέναμε και την Angelina Jolie…) οπότε η κατάσταση ήταν ίδια περίπου με εμάς να περιμένουμε κάτω από τον καυτό ήλιο (είχα ήδη καεί χαχαχα!!) την άφιξη. Είχε περισσότερο κόσμο αυτή τη φορά κι εγώ καλύτερη θέση, έτοιμος να αποτυπώσω τις αφίξεις για ακόμη μια φορά! Για άλλη μια φορά είδαμε τη Cindy να περπατάει μόνη της για το κόκκινο χαλί και να χαιρετά όλο τον κόσμο, ευγενική όπως πάντα. Λίγο πιο μετά ακούσαμε ουρλιαχτά καθώς ένα αυτοκίνητο κατέφθανε στην είσοδο και υποθέσαμε ότι είναι το… ζεύγος, αλλά ήταν –ποιος άλλος- ο Robert Pattinson, ο οποίος έφυγε σαν αστραπή για να αποφύγει τους φωτογράφους που ήταν εκεί μπροστά, ώστε να μπει πιο γρήγορα μέσα! Τα κορίτσια να έχουν «λιώσει» (χωρίς να τον έχουν δει καν χαχα!) και οι φωτογράφοι να τελειώνουν το ένα φιλμ μετά το άλλο. Λίγο πιο μετά βλέπω να έρχεται ένα αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο και ένα χέρι να χαιρετά τον κόσμο. Άρχισα το βίντεο και μόλις πέρασε από μπροστά μου ‘έπαθα’: ήταν η Sharon Stone που μας χαιρετούσε!!! Ότι και να πω θα είναι λίγο γι’ αυτή τη γυναικάρα… Όμορφη και προκλητική όπως πάντα ;)



Ανάμεσα στους διάσημους προσκεκλημένους της ταινίας ήταν και η Claudia Cardinale (που την είδαμε από τις οθόνες που υπήρχαν εκεί). H ώρα έφτασε 7 (ώρα έναρξης της προβολής) και τα ακριβά αυτοκίνητα που-πιθανώς- να είχαν τους πρωταγωνιστές της βραδιάς έφταναν… Η ανυπομονησία να φτάνει στα ύψη! Λίγο αργότερα, ένα κύμα ουρλιαχτών ακούστηκε, καθώς άνοιγε η πόρτα ενός ακριβού μαύρου αυτοκινήτου.


Αμέσως οι φωτογραφικές (και η δική μου) πήραν φωτιά, καθώς ο κος Pitt έβγαινε με το μουσάκι και το γυαλί ηλίου χα χα! Άνοιξε μετά την άλλη πόρτα ώστε να βγει η μοναδική Angelina και το πλήθος σάστισε!!! Πανέμορφη (και πιο αδύνατη από κοντά ομολογώ) χαιρέτησε τον κόσμο και μαζί υπέγραφαν αυτόγραφα στο μανιασμένο πλήθος που ζητούσε μια καλή πόζα ή απλά να τους ακουμπήσει!




Χαμπάρι δεν πήρα πότε εμφανίστηκε ο Tarantino με τους άλλους πρωταγωνιστές της ταινίας και χόρευαν την ίδια στιγμή στο κόκκινο χαλί! Πραγματικά φοβερές στιγμές… δεν ήξερα ποιον να πρωτο-βγάλω βίντεο χαχα! Τέλος πάντων, αφού πόζαραν όλοι (μετά από πολύ χορό σε τραγούδια όπως Μισιρλού ;) ) αποχώρησαν για να δουν την ταινία με το πλήθος να αποχωρεί σιγά σιγά.. μαζί κι εγώ με ένα μεγάλο χαμόγελο αυτή τη φορά γιατί είχα πλούσιο υλικό χεχε…!



Και πάνω που φεύγαμε και οι φωτογράφοι μάζευαν τον εξοπλισμό τους, καταφθάνει ένα ακόμη αυτοκίνητο και όλοι μένουν άφωνοι: βγαίνει η Paris Hilton με τη σχέση της και όλοι να αφηνιάζουν που δεν προλάβαιναν να βγάλουν φωτογραφίες χα χα χα χα!!! Εγώ με την κάμερα να βγάζω βίντεο αλλά ήταν πολύ γρήγορη (προφανώς καθυστέρησε για την ταινία μπουαχαχα) αλλά δεν έχασε και πόζαρε με το κλασσικό χαζούλικο στιλ της :P


Αυτά εν (όχι και τόσο πολύ) συντομία! Γενικά ήταν καταπληκτικό το ταξίδι, ειδικά στις Κάννες και αυτή η εμπειρία μοναδική… Άντε και του χρόνου!!

1 comment:

Anonymous said...

prepei na einai tromerh empeiria!!

h penelope eklepse tis entyposeis...

tg