Tuesday 4 August 2009

Νέο Αίμα - La Roux

La Roux – Elly, η κόκκινη



Οι La Roux είναι ένα duo από την Αγγλία: η τραγουδίστρια Elly Jackson και ο αφανής ήρωας Ben Langmaid μαζί με τον οποίο η Elly γράφει και κάνει παραγωγή στα τραγούδια τους, ο οποίος όμως δεν εμφανίζεται ποτέ (εξ’ού και ‘αφανής’).

Η κοκκινομάλλα front-woman Elly λοιπόν είναι το ‘πρόσωπο’ των La Roux (που στα γαλλικά σημαίνει ‘κοκκινομάλλα’). Έχουμε λοιπόν από την Αγγλία μια Elly ως την απάντηση στην Ελληνίδα Έλλη Κοκκίνου;

Από άποψη ονόματος, ναι.

Από άποψη μουσικής... όοοοοοοοχι!

Οι La Roux έκαναν το πρώτο τους βήμα με το single ‘Quicksand’ που λίγοι άκουσαν. Παράξενος electropop 80’s ήχος, μια παράξενη ψιλή φωνή, και μια υπερμεγέθης κόκκινη φράντζα κάνουν την εμφάνισή τους και κάποιοι – όχι πολλοί – τους προσέχουν.







Η μεγάλη επιτυχία όμως ήρθε με το single ‘In for the kill’. Τα φωνητικά της Elly κάνουν εντύπωση, η φράντζα της κλέβει την παράσταση και η φάτσα της μπαίνει σε περιοδικά, websites, τηλεοπτικές εκπομπές και το τραγούδι παίζει παντού! Στη Βρετανία πούλησε πάνω από 500.000 και είναι το 3ο πιο εμπορικό single για το 2009 ως τώρα (πίσω από τα ‘Poker face’ και ‘Just dance’ της Lady Gaga).



Το single πήγε μέχρι το Νο.2 στο Βρετανικό Singles chart και έτσι αυτό που έμενε ήταν οι La Roux να κάνουν και ένα Νο.1!

Με το single ‘Bulletproof’ έγινε κι αυτό!






Το video κατ’εμέ τα σπάει, το τραγούδι είναι απίστευτα πιασάρικο και οι στίχοι του για τέτοιου είδους τραγούδι έχουν αρκετό βάθος θα έλεγα.

Και μετά το Νο.1 single ακολούθησε η κυκλοφορία του debut album των La Roux με τίτλο το όνομά τους.

Πέρα από τα πολύ καλά 3 πρώτα singles που ανέφερα παραπάνω, να πιάσω το καταπληκτικό ‘Tigerlily’ που ελπίζω και εύχομαι να είναι το επόμενο single.



Δυνατά beats, τραγούδι με ατμόσφαιρα και άλλο ένα από τα αγαπημένα μου!

Στο album υπάρχουν επίσης τα μοναδικά ‘Colourless color’, ‘I’m not your toy’ και ‘Cover my eyes’ που πραγματικά τα θεωρώ πολύ καλά.

Όλα αυτά φτιάχνουν ένα album που εν τέλει αξίζει κανείς να αγοράσει, μια που είναι τόσο καλοδουλεμένο και με νέες μουσικές προτάσεις.

Και όσο για τους La Roux σαν group και την Elly Jackson σαν τραγουδίστρια, νομίζω ότι με τέτοια αρχή στη μουσική θα περιμένω πολλά και καλά να έρθουν στα επόμενα χρόνια.



No comments: