Saturday 15 November 2008

Αποστολή P² - Καίτη Γαρμπή στο Έναστρον


από τον nyxterida

Βρέθηκα λοιπόν κι εγώ μαζί με άλλα 2000 άτομα περίπου στην πρεμιέρα του"Έναστρον",σε ένα σχήμα το οποίο περίμενα χρόνια να γίνει πραγματικότητα.Νότης-Καίτη,Καίτη-Νότης μαζί σε ένα λαικό και όχι μόνο πρόγραμμα.

Ο χώρος του Έναστρον είναι σχετικά μεγάλος αλλά τα τραπέζια είναι τόσο κολλημένα μεταξύ τους που πραγματικά είναι μαρτύριο για τον θαμώνα το να πρέπει συνεχώς να σηκώνεται για να σηκωθεί κάποιος άλλος,για να φτιάξει την καρέκλα του ο πίσω απο εσένα και άλλα παρόμοια σκηνικά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε κατά τις 23:45 με μια 5άδα τραγουδιστών να τραγουδάνε καινούργιες και παλιές,ελληνικές και μη επιτυχίες.Αρκετά καλές φωνές με μοναδική παραφωνία μια κοπέλα,η οποία ήταν πραγματικά ο ορισμός της παραφωνίας.

Σειρά της Φωτεινής Ράλλη(πρώην Τσιτσίγκου)για να πεί 5-6 τραγούδια μέσα σε 12 λεπτά περίπου και στη συνέχεια έρχεται μια θαυμάσια χορογραφία υπό τους ήχους του soundtrack της ταινίας"Requiem for a dream" η οποία πραγματικά είναι καταπληκτική και ξεσήκωσε όλο τον κόσμο με τους χορευτές να πηδάνε στον αέρα,να κρέμονται απο κορδέλες και άλλα παρόμοια.

Την σκυτάλη παίρνει ο Δήμος Μπέκε ο οποίος με ξένες επιτυχίες σύγχρονες και παλιότερες ξεσηκώνει όλη τη νεολαία του μαγαζιού για να τους"ζεστάνει"να υποδεχθούν το πρώτο μεγάλο όνομα του σχήματος,την Καίτη Γαρμπή.

Τα φώτα χαμηλώνουν,το χειροκρότημα αρχίζει ήδη,ακούγονται"Καίτη Καίτη" και αρχίζει μια άγνωστη για πολλούς μουσική η οποία είναι η εισαγωγή του νέου της τραγουδιού"Αυτό αξίζω".Τα σκηνικά ανοίγουν και εμφανίζεται η Καίτη Γαρμπή με μια μαύρη τουαλέτα η οποία έχει ένα αρκετά μεγάλο σκίσιμο στο αριστερό της πόδι,στυλάτη και με έναν αέρα τσαμπουκά να τραγουδάει το νέο της τραγούδι.




Στη συνέχεια καλησπερίζει το κοινό το οποίο την χειροκροτάει αρκετά δυνατά-κάτι το οποίο ομολογώ οτι με εξέπληξε, δεδομένου οτι εμφανίζεται στο"στέκι"του Noti, οπότε αυτόματα καταλαβαίνω οτι κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις-και το πρώτο πραγματικό μουσικό ταξίδι της βραδιάς ξεκινάει με την Καίτη να ερμηνεύει σε όλο της το πρόγραμμα δικές της αμέτρητες επιτυχίες.

Απο τον pop"Καφέ"στο"Χαμένα"και απο το"Εσένα μόνο"στο"Περασμένα ξεχασμένα"η Καίτη αποδεικνύει στον κόσμο οτι είναι μια πραγματικά μεγάλη καλλιτέχνιδα.

Στη συνέχεια έρχεται η σειρά του Noti - ή μάλλον να πω καλύτερα η σειρά ενός σεισμού απο τον κόσμο 10 ρίχτερ - να εμφανιστεί στην πίστα και χαμηλώνουν τα φώτα και σε όλο το μαγαζί ακούγεται ένα τραγούδι του απο c.d. - το οποίο να με συγχωρέσουν όσοι το διαβάζουν αλλά δεν το ήξερα:( - όταν ξαφνικά τα σκηνικά ανοίγουν και εμφανίζεται ο Notis πάνω σε σκαλοπάτια με το μπαλέτο απο κάτω και "Μια ματιά σου..." και όλο το μαγαζί εκείνη την ώρα ξεσπάει σε χειροκροτήματα,σφυρίγματα,να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του...

Πραγματικά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί σε νυχτερινό μαγαζί όσα χρόνια πηγαίνω. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω οτι ο άνθρωπος την αξίζει όλη αυτή την αποθέωση. Απο τα πρώτα λεπτά του προγράμματος του καταλαβαίνεις οτι είναι φωνάρα,ταλεντάρα και πολύ ευχάριστο άτομο καθώς συχνά πυκνά-κάτι το οποίο αρκετοί μπορεί να το καταχωρήσουν στα"-"-σταμάταγε το πρόγραμμα του είτε για να πεί αυτό το οποίο αισθανόταν εκείνη τη στιγμή είτε επειδή ήθελε να σχολιάσει επικαιρότητα ή κάτι σχετικά με το πρόγραμμα. Πραγματικός άρχοντας λοιπόν με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν σε κάνει να βαρεθείς ούτε λεπτό. Ακολουθούν τα γνωστά 2α προγράμματα τους στη συνέχεια με τον Noti να κλείνει το πρόγραμμα του μαγαζιού.

Τελικά να πω οτι με δικαίωσε πλήρως το σχήμα στις όποιες προσδοκίες είχα απο αυτό,καθώς προσωπικά,απο τη στιγμή που βγαίνει η Καίτη ως τη στιγμή που τελειώνει το πρώτο του πρόγραμμα ο Notis το ενδιαφέρον όλων είναι πάνω στην πίστα και στους 2 καλλιτέχνες.





3 comments:

ZZ said...

Ριδούλη, ευχαριστούμε πολύ για το report!!!!

Θά'θελα πολύ να ήμουν εκεί ή τουλάχισρτον να δω το πρόγραμμα (που δεν πρόκειται)...

Ρίδας θεός!

Nyxteridas said...

Ποτέ μη λες ποτέ ZZ.Μπορεί να ανέβει Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα και να το δείς κάποια στιγμή αν δεν έρθεις χειμώνα στην Ελλάδα

ZZ said...

λες ε;
μακάρι....