Sunday 15 March 2009

Κάτι καινούργιο² - Spotify



Κάτι καινούργιο μας έρχεται από τη Σουηδία.... Από τη χώρα που μας παρουσίασε το skype, το The pirate bay (δημοφιλές torrent search engine site) και που συνεχίζει τις καινοτομίες με αυτό το επαναστατικό 'προϊόν'. Με το spotify - εφόσον είσαι online, που είναι και η μοναδική προϋπόθεση - μπορείς να ακούσεις δωρεάν ατελείωτες λίστες και album από καλλιτέχνες παγκοσμίως με μόνο κάποιες διαφημίσεις κάθε τόσο (αλλά όχι τόσο συχνά) ανάμεσα στα τραγούδια (εκτός κι αν πληρώσεις γύρω στα 12 ευρώ το μήνα και ξεφορτωθείς έτσι και τις διαφημίσεις).

Η χρήση του spotify είναι πάναπλη! Κάνετε install το software (http://spotify.en.softonic.com/download) κάνετε μια απλή εγγραφή και έχετε όλη τη μουσική του κόσμου (εντάξει... όχι όλη, αλλά την περισσότερη) στην οθόνη του υπολογιστή σας! Και.... ΔΩΡΕΑΝ!

Το layout του spotify είναι παρόμοιο του iTunes, οπότε όποιος είναι ήδη εξοικοιωμένος με το iTunes θα το λατρέψει (αλλά γενικά είναι απλό). Κάνετε έρευνα για τον τραγουδιστή που θέλετε (για έλληνες τραγουδιστές δοκιμάστε με greeklish, αν και υπάρχουν και με ελληνικούς χαρακτήρες κάποιες φορές) και από κάτω θα εμφανιστούν λίστες, όπου πατάτε πάνω στο όνομα του τραγουδιστή και αμέσως εμφανίζεται η διαθέσιμη δισκογραφία του. Και μιλάμε για πολλά πράγματα! Όπως βλέπετε παρακάτω για τους U2 έχουν ΚΑΙ το τελευταίο τους album 'No line on the horizon' που κυκλοφόρησε μόλις πριν 2 βδομάδες!!!



Μπορείτε να δημιουργήσετε και να σώσετε τις δικές σας προσωπικές playlists και να τις παίζετε αναλόγως με τη διάθεσή σας, αλλά και να μοιραστείτε τις playlists με άλλους χρήστες του spotify!

Με άλλα λόγια, μιλάμε για κάτι πρωτοποριακό που αξίζει να δοκιμάσετε!!!

No comments: