Ok, this is not my recipe, or something I invented when various ingredients just happened to drop inside my mixing bowl, but it’s a damn good one and I’d like to share it!
I saw it on TV a couple of weeks ago, it’s from Channel 4’s ‘Cook yourself thin’ and it’s a sin-free rich chocolate cake!!! What more would you want from your chocolate cake than to feel no regret whatsoever after eating it? Well, this gives you exactly that...
And there’s a twist! This cake actually contains.... beetroot!!! Well, this is original so you HAVE to try it!
There’s the link to the actual recipe:
http://www.channel4.com/food/recipes/healthy/cook-yourself-thin/beetroot-chocolate-fudge-cake-recipe_p_1.html
And this is what my attempt looked like before it was devoured by the family (that’s me and my wife hahaha)
I saw it on TV a couple of weeks ago, it’s from Channel 4’s ‘Cook yourself thin’ and it’s a sin-free rich chocolate cake!!! What more would you want from your chocolate cake than to feel no regret whatsoever after eating it? Well, this gives you exactly that...
And there’s a twist! This cake actually contains.... beetroot!!! Well, this is original so you HAVE to try it!
There’s the link to the actual recipe:
http://www.channel4.com/food/recipes/healthy/cook-yourself-thin/beetroot-chocolate-fudge-cake-recipe_p_1.html
And this is what my attempt looked like before it was devoured by the family (that’s me and my wife hahaha)
Αυτή δεν είναι δική μου συνταγή ή κάτι που 'ανακάλυψα' μια βραδιά πειραματισμών ρίχνοντας ακανόνιστα υλικά μέσα σ'ένα μπωλ, αλλά είναι τόοοοοσο καλό το αποτέλεσμα που έπρεπε να το μοιραστώ!
Είναι κάτι που είδα στην τηλεόραση πριν λίγες μέρες και αποφάσισα να φτιάξω. Είναι από Αγγλικό Channel 4 και είναι ένα κέικ σοκολάτας που το τρως χωρίς μετά να νιώθεις τύψεις (εντάξει, με μέτρο βέβαια!)
Η διαφορά με τα κοινά κέικ σοκολάτας είναι ότι περιέχει.... παντζάρι! Ναι, κι όμως! Αλλά είναι πρωτότυπο και ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσετε!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ
16 μερίδες
Έτοιμο σε 2½ ώρες
Συστατικά
Για το κέικ
Έτοιμο σε 2½ ώρες
Συστατικά
Για το κέικ
· 250γραμ. μαύρη σοκολάτα
· 3 αυγά
· 250γραμ. ζάχαραη μουσκοβάντο (ή καστανή ζάχαρη)
· 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
· 2 κουτάλια της σούπας μέλι
· 40γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 40γραμ. απλό αλεύρι
· ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
· ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
· 25γραμ. σκόνη κακάο
· 50γραμ. αλεσμένα αμύγδαλα
· 250γραμ. παντζάρι ωμό, ξεφλουδισμένο και ελαφρώς αλεσμένο
· 100ml μαύρο καφέ
· 30ml σπορέλαιο
Για την επικάλυψη
· 150γραμ. μαύρη σοκολάτα
· 3 κουτάλια της σούπας καφέ
· 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
· 3 κουτάλια της σούπας μέλι
Και πάμε!
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ºC. Αλείφουμε ένα ταψί 20εκατ. σε διάμετρο με λίγο σπορέλαιο ή μαργαρίνη.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί τελείως και την αφήνουμε να κρυώσει.
3. Αναμιγνύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την βανίλια και το μέλι και τα χτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρώς χλωμό στο χρώμα και αφράτο.
4. Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το αλεύρι (απλό & που φουσκώνει μόνο του), τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε (με το χέρι, όχι με το μίξερ) να αναμιχθούν καλά.
5. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το παντζάρι, από το οποίο αν γίνεται να στραγγίξουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται. Μετά στο μίγμα ρίχνουμε και τη σοκολάτα, τον καφέ και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
6. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Αφού περάσει η μιάμιση ώρα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλο ένα μισάωρο.
7. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βάζοντας ένα μυτερό μαχαίρι και βλέπουμε αν βγει καθαρό (αν και το κέικ είναι αρκετά υγρό, οπότε μπορεί το μαχαίρι να μην είναι απολύτως καθαρό). Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε την επικάλυψη.
8. Για την επικάλυψη, λιώνουμε όπως και πριν τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί κι αφού λιώσει, το παίρνουμε απ’τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ και τη βανίλια. Αν το μίγμα δείχνει να χαλάει μετά από αυτό, θα φτιάξει και πάλι αφού ρίξουμε μέσα το μέλι και ανακατέψουμε.
9. Αφήνουμε το μίγμα για 15 να κρυώσει πριν επικαλύψουμε το κέικ.
Έτοιμο!
Το κέικ τρώγεται καλύτερο όσο είναι ακόμη ελαφρώς ζεστό, αλλά και κρύο είναι το ίδιο λαχταριστό!!!
4 comments:
kala dn prokeite na to ftiakso...ama ksanartho na m to exei setoimo :P
**roudi**aka sfak**aka variemai na kano log in **
να το φτιάξεις, να το φτιάξεις! εγώ θα το ξαναφτιάξω ελαφρύτερο σήμερα...
και ααααααν ποτέ ξανάρθεις London, να πάει στα κομμάτια, θα σου φέρω ένα κομμάτι :p
θα το φτιάξω κι εγώ αν και μου τη σπάει που θέλει τόση ώρα ψήσιμο στο φούρνο :δεησταύψη:
ma fisika kai tha ksanartho :xmou
ilia krata mou enaaaaaaaaaaaaaaa :P
*roudi
Post a Comment